Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Skissar på ny bred blogg-layout

Jag skissar på en ny mall för blogginlägg (när man läser ett inlägg). Då tänker jag att maxar bredden lite mer och visar framförallt bilder större.

Se skissen nedan. Där är bilden 1200px, ingen högerkolumn med info (för att skapa en lugnare visning/läsning). Vad tros? Tack Bengan för lån av blogginlägg att skissa med!

Ps vad med på att väldigt gamla blogginlägg inte kommer visas perfekt med denna mallen (men alla kommande och alla inlägg från de senaste 18-24 månaderna) då vi historiskt inte använde så stor bildbredd i blogginläggen.Postat 2019-09-12 15:39 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

OnLocation - Mässa och workshop

I januari hängde jag med Wild Nature på deras Örneldorado. Det var väldigt inspirerande att komma till ett nytt ställe, träffa andra fotografer och försöka få med sig bra bilder hem. Och där väcktes också en tanke - kanske vi skulle kunna utveckla det där till något nytt och spännande!? Fotoresor? Fotomässor? Föredrag? Klassiska saker men vad händer om vi maler ner och kokar ihop det?

Vi har ju under åren varit med på massor med mässor (vår första fotomässa var vi med på 2002 nere i Jönköping och då sov jag och Erik i tält utanför mässområdet) men på sistone har vi känt att vi saknar något. Vi har inte riktigt kommit på vad, men nu i samband med örn-resan så började det gro ett frö. Det som var en riktigt kick var att på örn-resan så Nikon skickat med testprodukter och ena dagen kunde jag sitta med en Nikon D5 och 600/4. Och det är ju en sak att klämma på sakerna på en mässa men det är en helt annan sak att verkligen få fotografera och testa inställningar och funktioner. Väldigt givande. 

Så tillsammans med Wild Nature fotoresor så spånade vi fram att vi tillsammans med utställare (tillverkare/återförsäljare/butiker) skulle skapa något nytt. Något nytt på så vis att den senaste kamerateknik finns på plats men att man också aktiveras och inspireras genom workshops utomhus. Sagt och gjort. Vi har nu skapat ett nytt koncept i foto-event där vi har hyrt in oss på ett lyxigt slott i Skåne med otrolig natur utanför dörren. Tillsammans med de bästa utställarna så har vi skapat workshops, varvat med föreläsningar och portfolio reviews. Vi har till och med fått till en fototävling under helgen med ett fint förstapris. Vi kallar det OnLocation.

Så spana in alla workshops och föreläsningar. På flera workshops kommer workshop-värden ha lite testutrustning att låna ut. Vi tror att vi har hittat ett nytt sätt att mötas. Kreativt i inspirerande miljö. 

Så häng med oss. Boka in övernattning och prata bilder med oss efter middagen. Mingla och ta en portfolio-review. Boka in tre spännande workshops. För att det skall bli familjärt och hög nivå så är det begränsat antal platser. Varmt välkommen!

Läs mer och boka din platsPostat 2019-07-18 07:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tyck till om justering av betygsskalorFör att underlätta vid bildkritik så har vi i huvudkritikpoolen Bildkritik 2.0 sen dess start för ca 2 år sen haft fyra betygsdimensioner som man kan ta hjälp av när man ger feedback/kritik. Det är dimensionerna Komposition, Kreativitet, Teknisk kvalitet och Innehåll som var har en 10-gradig skala. Så här ser det ut:

https://www.fotosidan.se/pools/view/27000/3709397.htm

Dimensioner måste inte anges när man ger kritik. Bilden får sen en infobox där dimensionerna sammanvägs och presenteras.

Vi tror att de dimensionerna är rätt väg att gå för att få fler att ge feedback (ibland är det svårt att skriva text men att ge feedback via dimensioner är lättare) och därför kommer vi inför dimensioner som standard i alla pooler (för att det skall vara lika överallt, uppmuntra till mer feedback och inte vara så spretigt med olika saker i olika pooler). 
Vårt förslag till justering hittar du forumet:


Har du synpunkter så ta det i forumet så håller vi ihop det hela bättre.


Postat 2019-06-13 08:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vita "ramen" borta

En liten men ändå betydelsefull ändring är att den vita ramen runt bilder (förstoringsläget) är borta. Vi testade men kom fram till at det kanske är bättre utan trots allt.

Exemplet är taget från https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1322-minimalism-kvantitet-kvalitet.htmPostat 2019-05-27 14:13 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Justerat typo på bloggindex

För att harmonisera med bloggarnas nya typsnitt i rubrik och brödtext så är nu även bloggindex anpassat. Tycker det ser propert och seriöst ut. Hoppas ni också gillar. :)Postat 2019-05-09 09:27 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 32 Nästa