Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bild på påven i fet vit dunjacka

Det där med AI. Veckans "bild" är nog den på påven "swagged out" (svåröversatt slang) i vit dunjacka. Inte lätt att genomskåda att det är bild skapad i Midjourney.

The Pope Drip
by u/trippy_art_special in midjourney

Added 2023-03-29 10:11 | Read 2046 times. | Permalink
Visst blir det svårare och svårare att skilja ut falsarier, allteftersom tekniken utvecklas. Just nu är det populärt med AI - men denna bild på den stackars påven hade gått utmärkt att skapa med vanliga digitala verktyg. Det behövs alltså inte någon artificiell intelligens - det duger med lite av den vanliga varan och modern digital teknik.

Det har länge gått utmärkt, redan på klippa-klistra-retuschtiden, att skapa exempelvis en bild av mig själv som tysk fältmarskalk under andra världskriget. Saken faller på att, visserligen är jag en gammal stöt, men jag kan inte ha varit fältmarskalk under andra världskriget. Som vanligt är det väl den vägen man får gå när man skall ifrågasätta lurendrejerier.
Hej David,
Det är ju dock inte helt osannolik klädsel för Påven. Han har säkert varit i bergen där en sådan jacka skulle passa fint. Han hade ju dock inte toppluva på AI bilden.

Det är nog osannolikt att han skulle ha något annat än det han hade när han var i Lund och träffade vår Kung.
https://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/index.htm?tag=SÄPO
Lägg dock märke till att på våra bilder ser det ut som om påvens kalott svävar på huvudet.
Ha det gott
Bob
Bob Bovin 2023-03-29 17:37
Gillar dom här bilderna. Som vanligt gäller att så länge man kör med öppna kort kan jag acceptera mkt mer än annars. Dom här bilderna har heller inget syfte att ironisera eller förlöjliga påven, precis som Bob kommenterat är det fullt rimligt att han vid lämpligt tillfälle skulle kunna använda en snygg, helvit dunjacka :-)
Oroande hur bra det går att fantisera via bilder! Man kan även låta AI spela terapeut utan att någon märker det! Å det kan ju vara bra, man spar pengar! :) Arbetskraft e dyr! :)
Det finns oanade möjligheter med AI framöver! :)
/B



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtytwo as digits in this field