Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

På upptäcktsfärd vid slussen

Eftersom Fotosidans redaktion ligger på gångavstånd från Slussen i Stockholm var vi ju bara tvungna att promenera dit och knäppa lite bilder till den nybildade intressegruppen Slussenbilder. Och efter att ha pratat om det i några veckor blev äntligen dags, såhär mitt i snökaoset.Slussen känns överlag som en ganska inspirerande miljö att fota i, i alla fall om man gillar gatufoto och människor. Det finns många skrymslen och vrår att utforska, och många människor som är på väg. Det är också en variation av olika sorters människor. Man kan hitta allt från stora folkmassor till en ensam dam som väntar på bussen. Man kan också hitta lite torghandel, små affärer eller gamla vanliga pressbyrån. Allt samsas på denna gamla Stockholmsstation. För den som gillar lite ruffiga, urbana miljöer är det dessutom alldeles utmärkt.


Slussenbild tagen med vårt testexemplar av Canon G10. En känna-på artikel kommer inom kort. Klicka på bilden för större version.

Och bilderna då? Jo, det kändes mer som en första test-runda. Nu har man sett ut de bra spotsen, sen får man gå dit någon eftermiddag när man har mycket tid, och ta lite fler bilder. David har dock redan hunnit lägga ut sin första bild (se ovan). Mina bilder får nog vänta lite, eftersom jag tog dem med min analoga mätsökarkamera. Jag måste ju testa och se hur det blir med färgfilm i den!

/Ingrid- I Davids blogg

Postat 2008-11-25 16:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera