Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bättre tester och artiklar

Vi arbetar kontinuerligt för att ge er besökare en bra upplevelse när man besökar Fotosidan. Efter sommaren har vi sett över mallarna för tester och artiklar.

Vi har dels släppt en mall för artiklar där vi vill att bilderna skall kunna ta mycket plats. Bilderna ligger där stort och artikeln är extra ren utan reklam och repeterande artiklar under. Exempel på det är På tur med Nikon D7500 och resetips-artikeln Gatufoto i New York.

Idag har vi också släppt en liten men mycket effektiv funktion som vi kommer använda i våra testartiklar. Ofta så jämför man olika saker i testerna och det kan vara skärpa, omfång, exponeringar mm och vi har nyttjar ny teknik för att visa två jämförelsebilder extra effektivt genom att bilderna ligger ovanpå varandra och med en slajder så kan man se skillnaden mellan de två bilderna. I vårt test med Sony A9 kan du se ett bra exempel på hur vi kommer använda detta.Postat 2017-09-12 10:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nytt sätt att infoga bild i bloggen

Igår har vi gjort en justering för att förenkla och göra visning av bilder mer dynamiskt och framtidssäkert. 

Vad vi gjort är att tagit bort det mellanformat som hette 640px. Det behöver inte längre utan nu blir det precis som i vanlig bilduppladdning. Ladda upp i max 2880px så ser vi till att bilden visas rätt i mallar på dator och mobilt. Vi har också rensat bort en del onödiga fält som bara kladdade ner och inte användes.

Så här ser det ut nu. Skillnaden är att det är renare och att man kan dra i rutan för att få en större ruta och överblick om du laddar upp flera bilder.Postat 2017-09-06 09:29 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera