Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Tillbaka på kontoret / Trendspaning

Jag har varit pappaledig sen mars och börjar denna vecka sakta återvända till kontoret. Det är inte full fart ännu utan inskolning för lill-tjejen.

Idag hade även jag lite arbetsträning och var på presskonferens där Nikon presenterade lite nytt. En kamera som de också plockade fram var en kamera (Coolpix S800c) som i det närmast är en smart phone (på android plattformen) men utan telefonfunktion. Jag som många andra använder mobilen väldigt mycket som kamera och delar bilderna på olika plattformar (Instagram, Facebook, i bloggar etc), men det som jag inte alls gillar är trögheten i min mobils (Iphone) kameraapp - det är lätt att missa bilder för att kameraappen inte kommer igång. Likaså är bildkvaliteten inget vidare, inte minst för att frontlinsen med tiden blir skitig och repig (bilden ovan är en Iphonebild men bildkvaliteten är sådär). På senare tid har jag alltmer tröttnat på bildkvaliteten och plockat fram min Canon G10 och genast blir skapandet mer glädjefyllt (skarpt, bra färger, zoomfunktion etc).

Om någon månad kommer nya Iphone och jag undrar hur mycket bättre nya kameran i den är. Man kan ju förvänta sig högre upplösning och bättre sensor, men kommer den bli tillräckligt snabb?

Så frågan är - kommer man kunna skapa en (1) produkt som fyller båda behov (tillräckligt bra kamera och funktionell telefon)? Jag tror inte det.Postat 2012-08-22 11:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera