Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bloggare - dags för service och översikt

Hej Bloggare!

Dags den årliga servicen :) Vad saknas, funkar inte, gnisslar etc? Skriv i kommentarsfältet så kikar jag.

Hälsningar

David

Added 2023-09-13 09:11 | Read 1022 times. | Permalink
Å nej David - nu funkar det så bra - i alla fall för mig :-) :-)
"If it's not broken - then don't fix it" :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Svar från David Elmfeldt 2023-09-13 10:08
Okidoki :)
Jag har många gånger efterfrågat en funktion för att kunna schemalägga blogginläggen med publiceringsdatum och tid.
Svar från David Elmfeldt 2023-09-13 10:08
Ah! Det finns redan men jag inser att det fältet bara syns för Admin. Det fixar vi omgående!
mojje 2023-09-13 10:32
Om det fixas blir jag väldigt glad ;)
Svar från David Elmfeldt 2023-09-13 13:42
Nu finns fältet som styr. Fältet heter Startdatum. Klockslaget skall anges enligt:

2023-09-13 09:11:14

Datumet måste anges INNAN man klickar Publicera. Man kan inte ange datumet i efterhand.

Testa gärna och återkom om det är något knas.
Saknar funktionen "Blogg till bok"
Mao att man lätt kan göra en fotobok av sina bloggar! :)
/B
Svar från David Elmfeldt 2023-09-13 10:09
Ja den är ju lurig den där. Vi har ju pratat om Print -Save as PDF men det blir kanske inte helt perfekt! Vi får fundera.
syntax 2023-09-13 11:00
Det vore nog en bra sak att kunna ha sina bloggar på PDF. Vad jag förstår så försvinner bloggarna om man avslutar sitt plusabonnemang? Kan ju kännas surt, man är ju fortfarande medlem av Fotosidan, och kan ha behov av att hänvisa till någon gammal bloggpost.
Att menyraden ligger kvar vi scrollning, kan jag ibland sakna (slippa scrolla upp igen).
Att slippa mejl om ny händelse, eftersom man ändå ser detta när man kommer in på fotosidan.
Annars har fotosidan fungerat (ovanligt)bra under det senaste året :)
Svar från David Elmfeldt 2023-09-13 13:44
Vi kör ett test med statisk meny. Tror det har poänger gällande användarvänlighet.

Gällande bevakningsmail så kika på denna sidan om du kan stänga av https://www.fotosidan.se/member/agents/index.htm
Johan Pihl 2023-09-13 15:25
Ser bra ut.
Har provat ändra bevakningar flera gånger för ca år sedan, men det hjälpte inte. Det var inte bara jag, utan flera andra medlemmar klagade över detta. Men möjligt ni gjort ändring sedan dess?
Om man väljer pausa bevakningar, gäller det mejl eller "pling" här på FS?
Jag tycker den sidan är så överdrivet krånglig, med "Markera", "Pausa", "Pausa markerade", osv. Istället för att ni bara har en ruta man kryssa för att man INTE vill ha mejl om nya händelser (men gärna få reda på nya händelser i "klockan" i menyn). Vi är många här som eftersökt detta, utan att ni lyssnat.
Ytterligare en sak som vore bra är att när man väljer underhåll blogg så får man se antal visningar på inläggen men vore kul om man även kunde se hur många kommentarer inläggen även har. Ju mer statistik man kan få ju roligare är det tycker jag.
Svar från David Elmfeldt 2023-09-13 13:53
Bra idé! Lagt till det!
mojje 2023-09-13 16:24
Perfekt! Det ser bra ut...-Bra jobbat!
syntax 2023-09-13 21:37
Mycket bra!! Jag kunde genast se att en del något äldre bloggar hade fått fler kommentarer än vad jag mindes. Kunde då läsa och skriva svar till dom som hade kommenterat lite i efterhand.
Jag saknar att kunna se rubriken på mina inlägg. Man kommer ihåg att man skrivit om något, men det går bara att söka på år och månad.
Vore ju super om man kunde se alla rubriker under månad!
Jag tycker det mesta funkar fullt OK sen man kommit in i systemet.

Bra med schemaläggningsmöjligheten. Test pågår. Sätt gärna ut formatet i samband med funktionen!

Den vanliga publiceringen tar en stund sen man klickat på "Publicera". Går det att korta ner mellanlagringen? Förhandsgranskningen fungerar bra, men visar inte alltid slutlig layout och inte hur puffbilden ter sig.

Ibland klistrar jag in text från annat sammanhang. Hur rättar man till formatet om den dyker upp som nåt annat än brödtext och man vill ha brödtext?
Måns H 2023-09-14 09:13
Har nu testat schemaläggning. Den fungerade, publicering skedde sekunder efter utsatt tis.
Jag tycker det blev litet rörigt med allt det nya! ;) ;) ;)
B)
Hej! Har länge tyckt att det behövs en förändring som 'lugnar ner' tempot på antalet bloggar(e) som går att publicera i tät/nära följd av en enskild bloggare. En del bloggare tycks ha bloggen som en egen 'hemsida' där dagliga bloggar läggs ut, och ibland flera gånger per dag t.o.m.. Och ofta med endast en enda bild.. Som ett 'bihang' till en text som egentligen är orsak till bloggen, även om bilden inte hör ihop med texten.

'Förstasidan' på bloggen rymmer endast 27 enskilda bloggar, och när någon då publicerar sin blogg så 'knuffas' alltid den 27:e (sista bloggen på 'sida 1') ner till 'sida 2'.. Den resan kan gå fort när enskilda bloggare publicerar flera bloggar om dagen, ibland dag efter dag! Det händer att jag inte hinner ta del av en blogg förrän den redan är borta efter bara nån dag.. och då är den ofta borta för gott för mig!

Istället så borde det finnas en sorts 'spärr' i publicerandet som gör att har jag själv publicerat en blogg, så måste 27 andra bloggare (vilka som helst) först publicera en blogg (så att jag hamnar på sida 2), innan det går för mig att åter hamna på 'första sidan' på bloggen! Det skulle begränsa flödet av de nästan 'maniska' bloggar(e) som så ofta läggs/lägger ut här, och öka 'mångfalden' på bloggar(e), istället för att bloggen här ofta känns lite 'enfaldig'.. Man/jag tröttnar ofta när jag nu ibland läser/ser en blogg från samma person varje dag och ibland flera gånger per dag, och hoppar numera ofta över dessa (jag är ingen 'följare' och vill inte vara heller..) Och det går väl ändå att 'följa' enskilda bloggare här, för den som vill och gillar detta.

Lite som att det väl inte går att mata in en ny bild bland 'bilder' om man inte samtidigt har kommenterat nån annans bild.. eller hur det nu är (kan ha fel om detta..), det var längesedan jag la in en ny bild bland 'bilder' här, den 'spärren' håller tillbaks mig.. och är ok!
Hälsn!
mojje 2023-09-14 09:55
Jag tycker nog man ska ha möjlighet att blogga utan spärr, en blogg är ju en blogg trots allt. Att man halkar ner är ju inte mycket att göra åt. En aktiv blogg är ju oftast roligare tycker jag.
Erik Madsen 2023-09-14 12:52
Hej Jan.
Du har skrivit om detta tidigare och all respekt för dina åsikter här.

Jag hittade denna förklaring:

"Vad betyder blogga?
"en blogg, eller webbblogg, är en webbplats som uppdateras regelbundet med korta texter (eller inlägg) med det senaste överst." Men oftast kallas webbbloggare bara för bloggare. Bloggaren kan blogga om alla möjliga ämnen".

Enligt mig är det därför inget konstigt med att en bloggare här på FS lägger upp ett inlägg varje dag. Jag tror inte att det är många som postar mer än ett per dag. Jag har skrivit ett tidigt på morgonen några gånger och ett senare på kvällen, men det är inte normalt.

Här på fotosidan har redaktionen bland annat skapat en kategori: Intresse-bilddagbok.

Oavsett om man lägger upp 1 eller 25-30 bilder i ett blogginlägg kan man ha olika meningar om.

Du skriver: "att bloggen här ofta känns lite 'enfaldig'" - det är nog också smak och behag :-)

Slutligen – du kan sedan klicka på "nästa" högst upp på första sidan och sedan kommer du enkelt till föregående sidor. Ett litet tips om du har missat några av mina "excellenta" blogginlägg: klicka på "emfoto43" på "Populära etiketter" på framsidan så kan du bara se mina inlägg :-):-)

Med många vänliga hälsningar från Erik
Benganbus 2023-09-15 07:48
Erik! Ett intressant inlägg av dig!
/B
En sak jag funderar på är varför bloggen ser olika ut om man tittar på FS eller går till bloggen via länken på portfolion. Tex mitt senaste inlägg med liljekonvaljer under sista bilden la jag en centrerad text vilket det också blir på FS men inte om man tittar via portfolio. Sen är texten under rubriken till bloggen stora bokstäver på FS men inte via portfolio. Känns som något inte uppdateras på portfolion, jag vill ha det lika. Är det något fel? Hyperlänkar syns inte heller i texten på bloggen via portfolio.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyseven as digits in this field