Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Uppdateringar på Fotosidan: Recensionsbank, Google-inloggning, böcker och lite annat

Tänkte bara lite kort uppdatera med vad vi gjort efter sommaren. 

Vi har fräschat upp recensionsbanken så den skall vara tydlig och lättnavigerad. Vi försöker hela tiden hålla den uppdaterad med nya produkter och koppla mot tillhörande artiklar. Vi kopplar också produkterna mot Prisjakt så ni kan se bästa priserna (och detaljerad data). Så ju mer ni recenserar det roligare blir det :) I varje nyhetsbrev så tar vi med ett par stycken relevanta recensioner (så vill man synas så finns stor chans att komma med där).

Vi har även lagt till Google som inloggningsmetod. Apple kommer också komma. Däremot kommer vi fasa ut Facebook. Facebook känns inte aktuell nog för att ha som inloggningsmetod (plus det arbete som behövs för att få det att funka.

Vi har lagt till böcker från Max Ström i butiken och det samarbetet kommer bli tydligare under 2024. 

Sen har vi pysslat en del med att få inloggning för nya medlemmar så smidig som möjligt i samband med att göra ett köp av tex Plus-medlemskap.

Framåt så blir det Apple-inloggning och sen finns det en plan för hur aktivitetspoängen kan användas till något vettigt. 

 

Added 2023-10-26 11:27 | Read 777 times. | Permalink
Härligt att det händer grejer och förbättringar. Bra jobbat!
Svar från David Elmfeldt 2023-10-26 20:41
Stort tack!
Är tacksam för er som sköter det här!
Svar från David Elmfeldt 2023-10-26 20:41
Kul att ni är här och bidrar :)
Tycker att det är synd att ni inte fortsatte med att ha kvar menyn upptill då man scrollar nedåt, som ni provade några dagar för ett tag sedan. Visst, det såg lite konstigt ut (förmodligen en vanesak), och man blir av lite utrymme, men det är en sådan stor fördel att slippa hålla på att scrolla upp till menyn igen varje gång, att den fördelen uppväger nackdelarna.
ztenlund 2023-10-27 11:19
Lösningen på att menyn snor utrymme är att ha en meny som försvinner när man bläddrar nedåt, men kommer tillbaka om man går lite uppåt. Är man ytterligare lite mer avancerad så kan man ha som SweClockers där man kan trycka på ett hänglås så stannar menyn kvar upptill hela tiden för den som vill slippa at den följer med.
Svar från David Elmfeldt 2023-10-27 13:33
Ja precis. Den första enkla lösningen funkade perfekt på desktop men det strulade till scrollning fullständigt på mobilt (iallafall iOS) så vi fick backa. Så det krävs lite mer pill och vi hade inte riktigt prioritet för det. Men kanske framåt.
Johan Pihl 2023-10-28 11:50
Det ser jag fram emot. Och precis som Martin skriver, kan man ju använda hänglås eller att menyn försvinner och kommer tillbaka automatiskt när man scrollar ner eller upp på sidan, för att bespara utrymme.
Vore bra om ni såg över knapplaceringen här:
https://www.fotosidan.se/forum/
och här
https://www.fotosidan.se/forum/whats-new/posts/

Vid någon justeringen verkar de ha tappat positioneringen och åkt så långt vänster de kan. "Starta ny tråd" ligger nästan uppepå texten "Nya inlägg".

Sedan finns det ställen i forumet med fortsatt vit bakgrund där det ser lite halvmärkligt ut (typ knapparna uppe t.h. och namnraden i citat) sedan sidans bakgrund blev det grådaskiga 249,249,249. Känns inte riktigt som att det är designmässigt riktigt genomtänkt, alternativt att någon glömde att peta på alla ställen i css:en.
Svar från David Elmfeldt 2023-10-27 13:47
Tackar!

1. Knapparna fixade
2. Också fixat. (Försöker undvika peta i forumets egen färgmall men just för de sakerna blev det ju rätt märkligt)

Hojta om du ser något mer knas!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyone as digits in this field