Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Tidningar på skärmen

Vissa påstår att det är 80-tal när man lägger den tryckta tidningen på webben. Jag tycker det är riktigt bra. Många magasin har pressad budget och sparar därför in på papper och noggrannhet hos tryckeriet, vilket direkt syns på bilderna. De blir platta, oskarpa och saknar stuns. 

Läser man tidningen via datorn så slipper man de problemen och bilderna kommer verkligen till sin rätt. Speciellt om man har lite större skärm. Är det dessutom en fototidning så blir det extra stor skillnad. Ibland är tidningen dessutom gratis att läsa via webben.

Här är två länkar:

www.vpulp.se (Svensk sajt, och här kan du bl.a läsa DigitalFoto gratis)

www.zinio.com (Amerikansk sajt, som har en massa tidningar. Dock kostar det)

 

 Postat 2007-01-21 21:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vad händer där ute medan vi sitter här?

Vaknade nu på morgonen och bläddrade förstrött bland tv-kanalerna och hamnade i en dokumentär om en dansk kvinnlig landskapsfotograf. Det som verkligen värmde mig var hennes sätt att jobba: - en liten leica som enda utrustning - en litet klick då och då och sen matades filmen fram - 36 sv/v bilder fick plats på filmen - hon går hem till huset och framkallar filmen och väljer ut en bild som hon framkallar i ett par varianter. - en intressant notering är att hon har två kopior och på den ena tycker hon vattnet är bäst tecknat och på den andra himmeln. Men hon kan inte slå ihop dem eftersom det är papperskopior. - sedan lägger hon de kopierade bilder (ca 5-6 stycken) på golvet och tittar mycket nog vilken hon vill ha. en långsam tänkvärd process. Den imponerar mycket på mig. När jag Googlar på henne så har hon självklart ingen hemsida. Hon heter Kirsten Klein och dokumentären gick på SVT1 och hette Magiska Ögonblick.
http://www.birthelaursen.com/dk/kunstner/kirstenklein.asp

Postat 2007-01-14 10:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vilka bilder behövs!?

iStockphoto har en intressant sida som beskriver vilka bilder de behöver och vilka som inte behövs. Nu är ju inte Fotosidan.se någon bildbyrå mer beskrivningen passar ganska bra här med. Läs listan på iStockphoto.com


Postat 2007-01-10 14:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 31 32