Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Versioner av samma bild

Häromdagen kommenterade jag Magnus bussbild. Jag funderade på om kraftledningarna bidrog eller drog ner kompositionen. För att verkligen veta vad jag tyckte så flyttade jag in bilden i PS och klonade bort kraftledningarna. Insåg direkt att bilden blev plattare och det var bättre att de fanns kvar. 

Funderade lite mer på det där och tänkte att så skulle vi naturligtvis ha det på kritikbilderna också, dvs att jag som fotograf skall kunna ladda upp två versioner och så kan medlemmarna verkligen komma på kritik utifrån två varianter av bilden. Sagt och gjort. Vi skulle ändå uppdatera bilduppladdningssidan igår så då la vi till att man kan ladda upp en nu variant och behålla den gamla. 

Ta detta som exempel. Jag har två bilderna och i den ena har jag kraftigt överdrivet färgerna.  Genom att ladda upp båda kan medlemmar verkligen komma med input på vilken de tycker är bäst. Så här blir det när bilden ligger i kritikpoolen .

 


 

 

 

Added 2007-08-21 08:56 | Read 7318 times. | Permalink
Mitt emellan ;) Vidare, beskär 1 cm i överkant, så att curbsen utgår från hörnet. Du ser, det räcker inte med två alternativ ;)
Bra funktion, som kan utnyttjas av bl.a före/efter bilder oxå.
Nästa steg är att lägga till så att andra fotografer kan få ladda upp sin version (om fotografen tillåtit det).
bra idé maestro. det är välkommet och kommer utnyttjas!
denna funktion kommer vara kul i kre.dig.efterbeh-poolen då man kan lägga upp en obehandlad och en manipulerad version för att visa vad man gjort.
Hur använder man funktionen?
En liten nackdel med funktionen är då någon ändrat storlek på bilden. Man får liksom jaga runt länken om man ska växla mellan bilderna. Annars tycker jag att funktionen är kanon.
Hur gör man, var lägger man till olika versioner ?
Samma fråga har ställts två gåner men inget svar, så, hur gör man för att ladda upp en ny version? Funkar det för icke-betalande medlemmar?



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourty as digits in this field