Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Ett "bättre förr" inlägg

Magnus och jag lunchade på Slingerbulten (ett hederligt 70-tals hak där gott kaffe ingår) idag. Efter slutligen bestämt att gymnasieskolorna i Lund på 80 - tidigt 90 tal, var i rangordning; Katte, Polhem och sist Spyken, så hamnade vi i "det var bättre förr" träsket.

Jag berättade om ett jobb jag hade typ 2002/2003 där jag skulle fotografera ett omslag och illustrationsbilder till svenska Outside och modellen skulle vara snygga äventyrksan Renata Chlumska. Jag hade mina Nikon F5:or med dia, men hade även fått låna en Rollei 6008 med 180 mm objektiv av Anders Forsslund på Aifo. Planen var att säkra jobbet med F5:an men att försöka få till lite sköna sv/v porträtt med Rollein. Och vilken upptäckt det var att jobba med en sån. Jättestor sökare där man verkligen trillade in i kompositionen. Skärpan och skärpedjupet var helt sanslöst och tillsammans med proffsig modell och lite fönsterljus så gick det inte att misslyckas. Jag kom väl hem med kanske 4-5 rullar sv/v (40-50 bilder) och nästan alla bilderna var jag riktigt nöjd med.

Det var tider det.

Added 2011-02-17 21:02 | Read 3993 times. | Permalink
Fantastisk bild det blev tack vare Rollein!
Tror inte dagens teknik skulle klara nå't liknande! :)
B)
Fönsterljus är snyggt, även idag ;)

Roligt med ett utanför-kontoret-inlägg, kan det vara Magnus som inspirerar?
/Peter
Det var väl inte alls ense om. Polhem är visseligen bättre än Vipan, men inte mer... :)

Kan sakna när jag var ute med bladaren. Nått speciellt med sökaren. Och lite kul att man välde kamera efter uppdrag. T.o.m Dial:en fick göra jobbet ibland. Nu är det samma kamera till allt.

Jag förtränger lätt ljusläckage i magasinet. när magasinen inte matar rätt, att byta 120-film i minusgrader, centralslutare som går långsamt i kylan...



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightysix as digits in this field