Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bilder man sett förut - "det går bra för firman"

Vissa bilder känns som de bara tas på ett sätt. En av de bilderna är en firma (ofta en tidning) som har nått ett visst resultat eller mål och man vill berätta om alla som står bakom resultatet, samtidigt som man slår sig för bröstet och visar konkurrenternas sämre siffror. Då får man som fotograf genast leta fram stegen/skrivbordet/stolen/trappan och samla alla framför sig och be dem "skrik och se glada ut!". Som läsare är den bilden ganska tråkig. Finns det inget sätt att förnya just den bilden?

Uppslag från Dagens Metro.

Added 2011-02-03 10:25 | Read 2638 times. | Permalink
Det bästa vore nog att inte ta bilden! ;)
Då blev det litet nytt menar jag! :)
/B
Ps. Men det är väl menat som en lagbild liksom, och "se där, där står jag!" :)
Svar från David Elmfeldt 2011-02-03 11:36
Jo man kan undra vad syftet är? Är det att visa för läsaren att "se så många vi är som är glada" eller är det mer från ledningen "vi tar en bild så får alla känna sig delaktig"!? (Nu låter jag cynisk :)

Men du passa på att testa att kommentera denna kommentar. Vi har lagt till tvånivåskommentering, men inte riktigt testat klart.
Benganbus 2011-02-03 13:38
Såg den där knappen i morse, men undrade om jag kommit in en nivå för långt! ;)
/B
Ps. Men det verkar ju funka, och att redigera också! :)

Ps2. Å även redigera fler gånger, men ibland tycker jag att ångertiden e litet kort! ;)
Jag menar, man kan ju ha lugnat ner sig litet efter ett tag, och vill även lugna ner det man skrivit tidigare, men då kommer man inte in! :)
Kan hålla med dig rent spontant. Samtidigt är ju folk konservativa, fenomenet känner jag igen i andra sammanhang också. Som fotograf, om man är inhyrd är det väl många gånger bekvämt att gå den säkra vägen.
Ett alternativ som jag skulle kunna tänka mig själv hade väl tex varit ett extremt överfullt tidningsstativ där folk begeistrat hugger tidiningar (I metros fall)
Varför inte ett kollage med många små bilder från personernas arbetssituation? Det tar längre tid för fotografen, men stör arbetet mindre. Det viktiga tycker jag är att visa att det är ett lagarbete där allas insats betyder något.

Vad beträffar Metro, tycker jag de kunde låta bilden även inkludera alla som städar undan tidningarna ;-)
jag tycker det vore roligare att se en ögonblicksbild på många som läser Metro.
Håller med dig om denna lite cliche aktiga bild. Varför inte ta en bild som istället för att visa folk framifrån, visar en bild från sidan eller bakifrån och vända mot vad det är de är på väg mot. En från nåt till nåt bild.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtynine as digits in this field