Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bakom kulisserna på Fotosidan

Ni undrar säkert ibland vad de där kufarna som gör Fotosidan håller på med på dagarna. Ibland känner vi ju själva att vi inte "syns" tillräckligt, och för att för stunden lyfta på skynket så kan jag berätta att sen i våras är det planerat uppgradering av serverparken, och nu börjar det hela realisera sig.

Syftet med uppgraderingen är dels att:

- servrarna nått den ålder där garatin inte längre gäller och då byter man helt enkelt ut dem.
- att säkerställa bättre upptid genom att ha servarna på två separata platser (detta är också viktigt för vår andra plattform Imagedesk.se)
- att köpa på oss så mycket hårddiskutrymme att vi kan erbjuda lite mer utrymme i de olika medlemskapen. Vi har inte riktigt funderat klart hur det kommer se ut med medlemskapens innehåll men vi hoppas kunna krydda dem med lite justerat innehåll. Kanske vi också får till ett samarbete som kan ge extra krydda åt ett av medlemskapen (mer om detta inom 1-2 månader max).

Men att köpa nya servrar betyder också en massa kodande. Vi uppgraderar även mjukvaran och då är det massa saker som skall testas så att fel inte uppstår. I skrivande stund så har vi väl kommit 50% genom "serverpark 3.0"-projektet och hoppas att inom 2 månader senast kunna ha bytt ut hela plattformen. Mitt jobb just nu är att skapa "testfall" och identifiera fel. Vår andra plattform Imagedesk har ganska mycket besvärlig logik och är samtidigt extra känslig för fel/nedtid eftersom våra kunders kunder är viktiga så det har tagit all min tid de senaste 2-3 veckorna (plus att jag skolat in lill-pajsaren på dagis).

Jag skall försöka återkomma med mer info vad det lider.

Added 2010-09-16 18:49 | Read 4119 times. | Permalink
Tack för infon. Bra där.

En utveckling av FS gör att jag kanske bli sugen på att vara lite mer aktiv.

Nu när jag skriver här så inser jag att jag har tröttnat (eller att upplägget inte passar mig) på hela upplägget med hur man tittar på bilder. Kan man göra något till det mer av en live-feed. Jag tänker att man (jag..?) tittar inte på bilder på samma sätt nu som jag gjorde för 6 år sedan när FS var lockande.

Nuförtiden så tittar inte jag på bilder lika länge som jag gjorde för sex år sedan, i och med att flödet av information helt enkelt är större och snabbare. Jag ägnar inte varje bild jag ser lika mycket tid som jag gjorde förr. Man kan mena att det har blivit inflation i både mängd och kvalitet på bilder. Men låt så vara, det kanske innebär att vi måste omdefiniera vilket syfte en bild ska fylla.

På FS känner jag att man tittar på bilder lite som man gör på galleri eller på fotoklubbsmöten. På ett långsamt och eftertänksamt sätt. Det är inte så jag tittar på på bilder längre, så därför tittar jag inte på bilder här på FS.

En tanke.

/ Alex



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyfour as digits in this field