Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Positiv kommentarstrend

Kritikkommentarer har en positiv trend sen ca två år. Sommaren 2019 var en dipp men sen har det vänt till riktigt bra siffror!

Kritikkommentarer är det bästa sättet att utvecklas som fotograf, både genom att ge och ta. Därför är det kul att se att medlemmar delar feedback med varandra. För två år sen skrev jag en mer detaljerad bloggpost med mer siffror och jag borde nog följa upp den. Men här kommer iallafall grafen på kommentarer.

Obs! För att förtydliga efter frågor. Dessa siffror inkluderar även artikelkommentarer och bloggkommentarer. Dessa står för ca 20-25% av totalen.

Added 2021-05-28 09:01 | Read 1245 times. | Permalink
Gillar fotosidan, tycker den drivs professionellt och är nog inne i stort sett varje dag.. För mig gäller 90% av besöken bloggarna, och för mig har bloggen blivit ett slags fotodagbok, kombinationen text och bild passar mig utmärkt. Just som jag har stark slagsida i mina FS-besök är jag nyfiken på om de grafer du visar här ovan också innefattar bilder och kommentarer som ges i bloggarna? Eller handlar det enbart om bilder som läggs in i grupperna och de kommentarer dessa får? Fö hör jag till undantagen som hållit fast vid fotohobbyn länge, sen 1952, så med 2020-talet är jag inne på 8:e decenniet. Hälsningar/ Björn
PS Snygga skor!
Sven Blomquist 2021-05-28 11:40
Håller med dig!
Svar från David Elmfeldt 2021-05-31 13:55
Hej! Nu har jag grävt! Ja det är alla kommentarer. Så artikel- och bloggkommentarer är inkluder (står för ca 20-25%).

ja snygga skor men de laddade jag upp av misstag :)
Intressant! Bra kommentarer är ju utvecklande.

Jag gillar ju Fotosidan och häckar här hela tiden. Bra ställe tycker jag! Men det finns ju alltid nåt att fixa till:

Hur räknas "kommentar"? Ibland räknas "gilla". Men för mig är "gilla" i o f s bättre än ingenting, men inte en fullvärdig kommentar. Som gruppvärd på Cityscapes försöker jag se till att alla bilder får en kommentar, men det är svårt eftersom "gilla" räknas som kommentar där det står att "det finns x okommenterade bilder, kommentera några nu" men på ett annat ställe går det att hitta en hel del bilder som inte fått nån riktig kommentar.
Svar från David Elmfeldt 2021-05-31 13:55
Gilla räknas som kommentar.
Om den heldragna linjen skall vara en trendlinje så borde första stapeln för maj 2016 utgå. För den månadens värde verkar vara extremt lågt. Räknas från och med juni 2016 blir trenden annorlunda, men en positiv trend från 2019-05. Började poängställningen då?
/MA
Svar från David Elmfeldt 2021-05-31 13:57
Inte trendlinje utan ackumulerat (högra sidans siffra).



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtynine as digits in this field