Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Lite nyheter: Ny bildvisning och bättre bakgrundsbild i profilen

Vi har släppt två nya saker som förbättrar och snyggar till. Dels den generella bildvisning och sen bilden som ligger som bakgrundsbild i din profil.

Ny bildvisning

Tidigare hade vi två lägen. Det var både bra och dåligt. Nu har vi skapat en hybrid av det med det bästa från de båda. Fokus har varit fin bildvisning och att det blir lika bra på padda och mobilt. Som Plus-medlem slipper du se reklam. Fel och funderingar kan tas i denna tråden(eller i kommentar nedan)

Bakgrundsbilden i profilen får mer plats och kan laddas upp större

Bakgrundsbilden i profilen är en viktig del av första presentationen av dig som fotograf. Vi har nu gett den mer höjd för synas bättre och få lite enklare proportioner att anpassa sig till. Dessutom kan man ladda upp bilden i större storlek. Så passa på och byt ut bilden till en större bilden så kommer den blir skarpare på de sidor där den visas större. Fel och funderingar kan tas i denna tråden (eller i kommentar nedan)

Inlagt 2021-02-12 11:05 | Läst 1890 ggr. | Permalink
- Varför har presentationsbilder blivit svartvita? Ni har kastrerat våra presentationsbilder genom att automatiskt omvandla de till svartvita bilder.

- Jag har alltid tyckt att bakgrundsbilden är en dålig idé och det tycker jag fortfarande (tar upp för mycket plats och ger ingenting).


- Den nya bildvisningen är väldigt bra tycker jag.
Svar från David Elmfeldt 2021-02-12 13:34
- Nu tar du väl ändå i? :) Sv/v test för att få det mer enhetligt. Inte spikat utan vi skall ta beslut om behålla eller inte.
- Vill du inte ha bild så är det grått fält som gäller.
- Tack :)
Min profil har ingen bild uppladdad och får då bara ett stort gråaktigt fält i Profil och går man till Bilder så är sidan halvtrasig med profilbilden på fel ställe förutom det.

Och när jag ändå skriver om fel: poängräknaren är fortfarande trasig och räknar inte foruminlägg. Så har det varit väldigt länge. Om den nu ska finnas - det verkar fortfarande något oklart varför - så borde den i vart fall göra det som påstås.
Svar från David Elmfeldt 2021-02-12 13:32
- Har du ingen bild så är det grått. Stämmer. Alternativet vore att vi hade ett par generiska men det känns sämre.
- Profilbildens placering fixar vi.
- Poängräknaren måste vi också fixa. Det är sen nya forumet som den tappade kollen.
ztenlund 2021-02-12 21:42
Som användare kunde man kanske tycka att det vore mer logiskt att om man inte har lagt in en bild så blir det ingen bild, istället för att man får detta stora fält till ingen nytta. Huruvida detta är kompatibelt med aktuell kod kan vara en annan historia.

Ur mitt eget begränsade (?) perspektiv så går jag sällan in i en profil för att se en stor bild som jag behöver bläddra förbi, utan snarare för att se info om användaren eller gå till bildfliken (eller ev. blogg). På det temat så borde söklänkarna antingen fixas eller en tas bort. Nu ger en sökning på inlägg eller diskussioner samma resultat = inlägg.

På det temat så har vi länkarna för forumsök på egna inlägg långt ned i högerspalten på "Min sida", där en användare nu påpekat så många gånger i forumet att de ger "Hoppsan! Vi stötte på några problem." att det börjar likna något slags "meme". ;) I och för sig har jag börjat tycka att det är komiskt vid det här laget, och jag använder inte dessa länkar själv, men det borde ändå rättas.
Svar från David Elmfeldt 2021-02-13 11:09
Poängräknaren fixad! Tack för tjat!
*Bildvisningen tycker jag helt klart är ett lyft, dessutom äntligen kan man få se dem mot svart bakgrund på ett smidigare sätt igen, vilket jag ofta tycker är trevligare.
*Bakgrundsbild hade gärna för min del fått vara mindre, för mig ger det ingenting, mer intresserad av det andra.
*Iaf kul att det händer något, man kan ju inte tycka allt är bra, som tur är har vi alla egen smak.
*Vore än mer kul om vi kunde få lite fart igen här, har själv varit väldigt dålig besökare några år här, känns under den tiden som det somnade in från många håll, coronan kanske var lite positiv trots allt, vi fick mer tid att hitta tillbaka till glädjen av foto o fotosidan, så har det vart för egen del, foto för skojs skull har blivit lidande för fotojobb mm.
Trevlig fotoHelg!
//Johannes
Svar från David Elmfeldt 2021-02-13 12:29
Tack för feedback! :)
Bildvisningen blev jättebra, 5:a i betyg!
Svar från David Elmfeldt 2021-02-20 08:15
Stort tack!
Finns det bildvisnings-skillnader mellan olika webprogram - chrome, firefox, edge…?(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?