Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Skissar på ny bred blogg-layout

Jag skissar på en ny mall för blogginlägg (när man läser ett inlägg). Då tänker jag att maxar bredden lite mer och visar framförallt bilder större.

Se skissen nedan. Där är bilden 1200px, ingen högerkolumn med info (för att skapa en lugnare visning/läsning). Vad tros? Tack Bengan för lån av blogginlägg att skissa med!

Ps vad med på att väldigt gamla blogginlägg inte kommer visas perfekt med denna mallen (men alla kommande och alla inlägg från de senaste 18-24 månaderna) då vi historiskt inte använde så stor bildbredd i blogginläggen.

Added 2019-09-12 15:39 | Read 1711 times. | Permalink
Det verkar väl vettigt med själva blogglayouten, men det som finns i högerkolumnen tas det bort helt, läggs sist eller vad händer? Ibland använder man tex funktion titta på bloggar från juni etc?
Svar från David Elmfeldt 2019-09-12 16:54
Jag tänkte att förslaget enbart är inne på ett enskilt blogginlägg förslaget gäller. Navigering till juni-inlägg får du gå omvägen Bloggrubrik > Högerkolumnens kalenderlista. Eller Backa i webbläsaren om man kommer från startsidan.
pdahlen 2019-09-12 17:12
Ok, låter bra
Låter bra! Allt som gör själva bilderna lite större på skärmen är av godo! Bilderna är oftast det 'viktiga' tycker jag..
Hälsn!
Svar från David Elmfeldt 2019-09-12 16:54
Precis! Skruvar vidare!
Stora bilder, bra! Man slipper hålla på och förstora bilderna när man läser :-)
Ser väl bra ut. (Ännu bättre om det kunde ordnas så man på ett smidigt sätt kunde få fram exif-info.)
Svar från David Elmfeldt 2019-09-13 09:20
Hur menar du? En ikon för EXIF bredvid bilder som har?
light 2019-09-13 09:41
Jag har inget färdigt förslag, men det kan göras på flera sätt. När man besöker fotobloggar/fotosajter/bildsajter så ges ofta möjlighet att få se exif på bilder, antingen direkt, eller genom att hovra pekaren över bilden el genom att klicka nånstans. Vill man nu veta exif måste man fråga bloggaren, och hen måste då ta sig tid och möda att leta upp datan. Så det blir inte av.
Jag föredrar nog att förstora bilderna, så kan man välja vilka bilder man vill kika på ordentligt och vilka som duger i mindre format.

Apropå det så efterfrågar jag fortfarande ett sätt att se bilder i 1:1, alltså att en pixel i bilden är en pixel på skärmen. Tyvärr hamnar man ofta i lägen då en bild är lite mindre eller lite större än tillgänglig yta på skärmen, med följden att det bara blir oskarp gröt när man förstorar. Bilden samplas om en liiiiten skvätt och precis all skärpa försvinner:-/
Inser att detta skapar problem för folk med små skärmar, men det kanske kunde gå att klicka på den två gånger för att komma till 1:1-läge?
Svar från David Elmfeldt 2019-09-18 09:34
Förstora knappen finns kvar. 1:1 får jag kika på. Jag tror scriptet vi använder är rätt begränsande.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyseven as digits in this field